Morano Calabro (Kalabrija): što vidjeti

post-title

Što vidjeti u Morano Calabro, itinerar koji uključuje glavne spomenike i znamenitosti, uključujući crkvu San Bernardino, crkvu Maddalenu i dvorac Norman.


Turističke informacije

Smješten u provinciji Cosenza, koja je udaljena 82 km, Morano Calabro je baza za ugodne izlete, zahvaljujući panoramskom položaju na strmim stranama brda natopljenog rijekom Coscile, u podnožju masiva Pollino.

Crkvi San Bernardino, sagrađenoj između 1452. i 1485. u gotičkom stilu, zajedno s susjednim samostanom s klaustrom, prethodi trijem na kojem su vidljivi tragovi freski i na kojem se otvaraju dva portala.


U jednobrodnoj unutrašnjosti nalazi se zanimljiv drveni strop, dok je u samostanu muzej posvećen poljoprivredi i pastoralizmu.

Što vidjeti

Chiesa della Maddalena, veličanstvena barokna crkva s neoklasicističkim pročeljem, pokazuje izvanrednu kupolu i spiralni zvonik, obojicu prekrivenu polikromnom majolicom.

Unutar se nalaze izvanredna umjetnička djela, uključujući neke slike naslikane između sedamnaestog i osamnaestog stoljeća, kao i skulptura Gaginija napravljena 1505. godine s prikazom Madone anđele.

Također vrijedi pogledati Crkvu San Nicola, s gotičkim portalom i kriptom, te Crkva svetih Petra i Pavla, gdje su sačuvana različita umjetnička djela.

Na maloj udaljenosti, na povišenom položaju u odnosu na grad, nalaze se ostaci normansko-švapskog dvorca, koji se sastoje od dijelova zidova i cilindričnih kula.

Oznake: Kalabrija
Top