Marina Cirò (Kalabrija): što vidjeti

post-title

Što vidjeti u Cirò Marini, itinereru koji uključuje glavne spomenike i znamenitosti, uključujući hram Apolona Alea, dvorac Carafa, građanski arheološki muzej i plažu Punta Alice.


Turističke informacije

Smještena u blizini Punta Alice, na kalabrijskoj obali u provinciji Crotone, Cirò Marina je primorsko odmaralište koje opere Jonsko more.

Podrijetlo grada je vrlo drevno, o čemu svjedoče i neki arheološki nalazi koji mogu dokazati prisutnost ljudskih naselja na tom području još od brončanog doba.


Ostaci hrama Apolona Alea, koji se nalazi iza svjetionika Punta Alice, svjedoče o kontaktu lokalnog stanovništva s mikenskim grčkim narodom.

U hramu, koji datira iz petog stoljeća prije Krista, pronađeni su razni predmeti, uključujući posuđe, pribor za zajedničku upotrebu, pozlaćeni kip, kao i neki zanimljivi ostaci kipa Apolona napravljenog od mramora.

Povijesno središte Ciròa smješteno je na brežuljcima koji se uzdižu prema unutrašnjosti obale.


Što vidjeti

Drevno selo okruženo je zidom i uključuje dvorac Carafa, četverokutastog plana i datira iz petnaestog stoljeća.

Posjetiti mali građanski muzej, gdje su sačuvani predmeti iz iskopavanja provedenih na tom području.

Vrlo popularna je plaža Punta Alice sa zlatnim pijeskom i okružena dinama i maslinama.

Cirò je poznat po proizvodnji vina, kao i po sardeli, tipičnom gastronomskom proizvodu začinjenog okusa, koji se priprema s malim inćunima ili, u nedostatku, sardinama, kao i crvenom paprikom i divljom komorom.

Oznake: Kalabrija
Top